Alexandr Stoianoglo: Acceptăm dezbaterile electorale pentru duminică, 27 octombrie

Alexandr Stoianoglo: Acceptăm dezbaterile electorale pentru duminică, 27 octombrie

Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de Președinte, acceptă dezbateri electorale pentru ziua de duminică, 27 octombrie, informează OFICIAL.

„După briefingurile din 21 octombrie, candidatul PSRM a propus utilizarea unei platforme neutre, în timp ce echipa președintei Maia Sandu a optat pentru organizarea dezbaterilor la televiziunea publică. În final, s-a convenit ca locația să fie Palatul Republicii, iar transmisia să fie asigurată de Compania Teleradio-Moldova.

Discuțiile sunt în prezent axate pe data dezbaterilor. Echipa lui Alexandr Stoianoglo a propus ziua de joi, 31 octombrie, însă echipa Sandu a respins această dată, insistând pe desfășurarea evenimentului joi sau vineri în această săptămână. În încercarea de a găsi un compromis, echipa Stoianoglo a propus ziua de duminică, dar încă nu s-a ajuns la un acord final.

În ceea ce privește moderatorul, echipa Stoianoglo l-a propus pe jurnalistul Gheorghe Gonța. Deși inițial reprezentantul echipei Sandu a ezitat în a-l accepta, menționând că propunerea va fi analizată intern, ulterior l-au acceptat pe Gonța ca moderator. La această etapă, discuțiile se poartă pe marginea zilei. Noi rămânem la soluția de compromis – ziua de duminică, 27 octombrie” – se spune într-o declarație a socialiștilor.

E de menționat că, formatul și structura dezbaterilor nu au fost încă stabilite.

Share