Alexandr Stoianoglo a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său din Federația Rusă

Alexandr Stoianoglo a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său din Federația Rusă

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a avut astăzi, la Nur-Sultan, o întrevedere bilaterală cu omologul său din Federația Rusă, Igor Krasnov, în marja reuniunii Consiliului Coordonator al Procurorilor Generali ai statelor-membre a Comunităţii Statelor Independente (CSI), transmite OFICIAL.

Discuția s-a axat pe întrajutorarea părților și accelerarea procedurii de executare deplină a cererilor de comisie rogatorie pe dosarele ”Laundromat” și ”frauda bancară”. De asemenea, părțile au convenit pașii următori în vederea realizării Programului comun de cooperare dintre procuraturile ambelor state, semnat pe 7 martie 2021, care prevede o serie de acțiuni comune pentru anii 2021- 2023 pe teme de interes.

Pe parcursul zilei de astăzi, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo urmează să aibă o întrevedere și cu Procurorul General al Republicii Kazahstan, Gizat Nurdauletov.

Amintim că, în perioada 21- 24 septembrie 2021, Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo se află în Kazahstan, unde participă la cea de-a 31-a şedinţă ordinară a Consiliului Coordonator al Procurorilor Generali ai statelor-membre a CSI.

Consiliul Coordonator al Procurorilor Generali din ţările CSI activează din anul 1995.

 

Cristina Pendea

Share