Alegerile din iulie: 1 791 de persoane luptă pentru un fotoliu de deputat

Alegerile din iulie: 1 791 de persoane luptă pentru un fotoliu de deputat

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC), astăzi – în cadrul unui briefing de presă, au oferit mai multe detalii privind desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, informează OFICIAL.

Astfel, potrivit Comisiei, în cadrul scrutinului au fost înregistrați 23 concurenți electorali: 20 partide politice, 2 blocuri electorale și un candidat independent.

„Pentru 101 mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova candidează 1791 de persoane, dintre care 963 sunt bărbați și 837 femei”, se arată în datele CEC.

Totodată, șefia CEC, Dorin Cimil, a declarat că sâmbătă a fost dat start tiparului buletinelor de vot. „Primele deja au fost transmise către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Consiliul Electoral de Circumscripție electorală nr.38 pentru a fi expediate către secțiile de votare din străinătate”, a precizat Cimil.

Reprezentantul CEC a reiterat că pentru alegerile parlamentare au fost deschise în total 2 150 secții de votare, dintre care pentru alegătorii care votează în afara țării – 150 și pentru cetățenii cu domiciliul pe malul stâng al Nistrului – 41 secții.

În același timp, Cimil a venit cu un apel către candidați: „Îndemnăm concurenții electorali să-și desfășoare campania în limitele legislației electorale și să aibă o abordare civilizată. Considerăm că desfășurarea procesului electoral într-un climat democratic poate avea loc în condiții de transparență, corectitudine, egalitate și respect”.

Mihaela Conovali

Share