Alegeri 20 octombrie 2024: CEC a acreditat peste 300 de observatori naționali și internaționali

Alegeri 20 octombrie 2024: CEC a acreditat peste 300 de observatori naționali și internaționali

Comisia Electorală Centrală (CEC) a autorizat efectuarea unui sondaj de opinie privind preferințele alegătorilor și a acreditat observatori pentru monitorizarea referendumului republican constituțional și alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024.

În perioada 12-20 septembrie 2024, Î.M. „C.B.S.-RESEARCH” S.R.L. va efectua un sondaj de opinie privind preferințele alegătorilor pe un eșantion reprezentativ de 1000 de respondenți în baza intervievării telefonice.

De asemenea, CEC a acreditat 329 de persoane în calitate de observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX”, 12 persoane în calitate de observatori internaționali din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) și 2 persoane în calitate de experți internaționali din partea Comisiei Electorale Centrale a Georgiei pentru monitorizarea referendumului republican constituțional și alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024.

Persoanele acreditate în calitate de observatori își vor desfășura activitatea în condițiile legislației Republicii Moldova.

Lista sondajelor de opinie autorizate și a observatorilor acreditați o puteți găsi pe pagina web oficială a Comisiei https://cec.md, rubricile „Referendum constituțional 20.10.2024” și „Alegeri prezidențiale 20.10.2024”, subrubricile „Autorizarea efectuării sondajelor de opinie și a exit-pollurilor” și „Acreditarea observatorilor”.

Share