Alaiba: 1,3 milioane bilete de loterie pe zi! Într-o țară de 2,5 milioane. Un indiciu clar al dependenței

Alaiba: 1,3 milioane bilete de loterie pe zi! Într-o țară de 2,5 milioane. Un indiciu clar al dependenței

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, afirmă că publicitatea jocurilor de noroc trebuie interzisă, or, spune el, moldovenii ar fi dependenți de aceste jocuri, informează OFICIAL.

„Până în luna august 2021 s-au vândut 328 milioane de bilete de loterie. Adică până la sfârșitul acestui an o să avem o cifră de vreo 500 milioane de bilete! 1,3 milioane bilete pe zi! Într-o țară de 2,5 milioane. Un indiciu clar al dependenței.

Vreți doar să ne întrebăm cum vor evolua aceste cifre în 2022, sau poate facem ceva ACUM cu asta?
Noi nu pentru asta creștem pensiile, ca oamenii să lase jumate din bani pe bilete de loterie. Acest exemplu nu e deloc departe de realitate. An de an am văzut o creștere exponențială. Acest avânt al jocurilor de noroc a ieșit de sub control. Iar această dependență este susținută de publicitate finanțată generos. De aceea noi am venit cu propunerea să interzicem publicitatea jocurilor de noroc. Pentru a opri avântul acestei dependențe”, a declarat Alaiba, într-o postare pe Facebook.
Deputatul a precizat că în această inițiativă „trebuie să alegem ce este mai presus: sănătatea populației sau veniturile din publicitate.”
„Trebuie să alegem pe cine protejăm. Sunt convins că trebuie să-i protejăm pe cei mai slabi, cei care suferă, cei care trebuiesc protejați în primul rând. Pentru asta există stat. Să îi apere pe cei mai vulnerabili.

Trebuie să interzicem publicitatea jocurilor de noroc”, a conchis parlamentarul.

Amintim că, la 10 noiembrie curent, proiectul de lege prin care se urmărește interzicerea publicității jocurilor de noroc a fost susținut de Comisia economie, buget și finanțe, iar a doua zi a fost votat de deputați în ședință plenară în prima lectură.

Cristina Gurez

Share