Află până când va merge prin teritoriu Expresul PDM!

Află până când va merge prin teritoriu Expresul PDM!

Democrații desfășoară mai multe întruniri cu cetățenii. Întâlnirile democraţilor cu alegătorii se desfăşoară în cadrul unei campanii denumită Expresul PDM. Aceasta presupune consultări cu cetăţenii despre măsurile care necesită a fi întreprinse pentru asigurarea bunăstării populaţiei și va dura până la 26 noiembrie.

Ieri, liderul PDM, Marian Lupu a mers în satul Clocușna, raionul Ocnița.

”Unul dintre obiectivele strategice pentru agricultura moldovenească este acela de a pune în valoare la maxim Acordul de Asociere Moldova – Uniunea Europeană. Ca să cumpere produsele noastre, europenii trebuie să ne cunoască mai bine, iar noi trebuie să cunoaștem la rândul nostru mai bine piața europeană”. Mesajul a fost transmis de liderul Partidului Democrat Marian Lupu unui locuitor din satul Clocușna, raionul Ocnița, care s-a interesat de beneificiile apropierii țării noastre de UE și perspectivele cuceririi de noie piețe.

”Cunosc că la Clocușna mulți se ocupă cu lucrări de artizanat. Eu cred că lucrările de lemn de la Clocușna ar avea mare succes la Bruxelles”, a răspuns Marian Lupu localnicului. Liderul democrat a adăugat că, anume pentru a încuraja tradițiile locale și de a le face  cunoscute în străinătate, în următorii ani, PDM și-a propus să ducă cât mai mulți femieri la Bruxelles, acolo unde vor putea face schimb de experiență cu fermieri străini și se vor putea întâlni cu cei care decid politicile de comerț în Uniunea Europeană.

În același timp, Marian Lupu a menționat că și asociațiile agricole din Moldova trebuie să aibă contacte profesionale mai intense cu agricultorii din Europa, dar și cu comercianții de acolo. ”Trebuie să știm ce merge mai bine la export pe piețele europene ca să putem să dezvoltăm în direcția corectă producerea aici în țară”, a adăugat președintele PDM, care a remarcat că o mare problemă a agricultorilor moldoveni este că agricultorii nu discun de business-planuri, care să le ajute să se orienteze la piețele UE .

Maria Roșca

Share