Adresarea CALM-ului către Procurorul General!

Adresarea CALM-ului către Procurorul General!

Directorul executiv al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, se adresează autorităților statului, concurenților electorali, cât și Procurorului General, informează OFICIAL.

„Din informația care a venit la CALM, unii concurenți electorali, utilizând funcția sa oficială și fiind în campania electorală, prin implicarea docilă a organelor de forță, încearcă să facă presiuni asupra mai multor primari”, comunică reprezentantul CALM.

Temeiurile invocate și modul cum sunt folosite instituțiile statului în lupta politică, susține Furdui, trezesc indignare și foarte mari semne de întrebare.

„Mai mult ca atât, toate aceste acțiuni ne amintesc de o perioadă recentă și care părea că a apus, atunci când întreagă mașinărie a statului în frunte cu organele de interne, era folosită în lupta împotriva primarilor și altor persoane incomode guvernării de atunci. Sute si mii de dosare fiind intentate pentru motive inventate; sute si mii de primari/persoane nevinovate fiind arestate și purtate prin judecății, sute de destine și vieți omenești distruse prin astfel de acțiuni din partea așa numiților „justițiari”, care de fapt, cum s-a confirmat ulterior, acționau la comandă și în interesul „stăpânului”…! Ce ar însemnat aceste cazuri acum? Ne întoarcem la acele vremuri D-lor?”, notează Furdui, pe Facebook.

În final, directorul executiv al CALM declară: „Opriți-vă până când nu este târziu! Colectivitățile locale au nevoie de descentralizare reală și susținere! De presiuni și sărăcie sunt sătui! Sperăm că în acest stat mai există autorități și demnitari”.

Mihaela Conovali

Share