Admite destrămarea actualei coaliții! Președintele Dodon: Parteneriatul îl facem împotriva cui? Atunci când va fi nevoie de voturi, poate să trimitem să le caute

Admite destrămarea actualei coaliții! Președintele Dodon: Parteneriatul îl facem împotriva cui? Atunci când va fi nevoie de voturi, poate să trimitem să le caute

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că, după alegeri, coaliția de guvernare se va așeza la masa de discuții și se va discuta situația încordată dintre participanții în acest parteneriat, informează Oficial. 

„Noi am avut o anumită înțelegere în această coaliție de guvernare. Am semnat și niște acorduri de neagresiune politică. Vedem că unii parteneri din această coaliție își permit unele lucruri care trec limita, care nu s-ar permite în campania electorală. Să reacționăm acum și să venim cu aprecieri nu este corect pentru că suntem în campanie și nu vrem să facem greșeli și provocări. Vor trece alegerile, trebuie să facem socoteală, trebuie să tragem liniile, să vedem mai putem merge împreună sau nu?! Pun întrebarea, pentru că cum poți să mergi mai departe dacă nu este încredere între parteneri. Dacă partenerii spun că vor trece alegerile și trebuie să se clarifice cu PSRM, cu deputații din PSRM și Președintele. Asta ce-i parteneriat? Acesta nu este parteneriat. Problema nu-s aceste declarații, problema e și în eficiența actului de guvernare. Am venit cu mai multe aprecieri în acest sens. Problema e în susținerea unor inițiative sociale ale PSRM care nu se susțin. Recent, chiar astăzi am văzut, dna Maia Sandu și-a găsit un nou partener, persoana lui Ghimpu. Întrebarea logică: parteneriatul îl facem împotriva cui cu aceste persoane? Parteneriatul îl face împotriva PSRM. Păi atunci când vor fi nevoie de voturi pentru legi, poate să o trimitem să le caute la Chirtoacă și la Ghimpu? De aceea, sunt întrebări care noi trebuie să le punem pe masă și să le înțelegem”, a precizat șeful statului, într-un interviu pentru europalibera.org.

Fiind întrebat dacă admite să se spargă această coaliție, Igor Dodon a spus că el tot admite și destul de repede.

„Totul se poate întâmpla. Noi am fost corecți, noi am susținut toate inițiativele acestui Guvern, noi am susținut onest partenerii minoritari din această coaliție de guvernare, iar răspunsul l-ați văzut care-i. De aceea, noi calm, liniștit, onești în fața societăți, trebuie să discutăm. Noi am cedat tot, am pus pe masă absolut tot”, a mai spus Dodon.

Igor Dodon a mai spus că el își dorește ca această coaliție să continue.

Andriana Cheptine 

Share