Administratorul USAID: SUA va fi alături de cetățenii Republicii Moldova

Administratorul USAID: SUA va fi alături de cetățenii Republicii Moldova

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița a avut astăzi o întrevedere cu Administratorul USAID, Samantha Power, iar ulterior cele două au susținut o conferință de presă, anunțând despre un nou proiect pentru țara noastră, informează OFICIAL.

Premierul i-a urat „bun venit” oficialului american la Chișinău și a mulțumit pentru suportul oferit de Statele Unite ale Americii și USAID.

„Apreciem mult suportul oferit în ultimii 29 de ani de USAID și alte agenții guvernamentale, în valoare de peste 1 miliard de dolari SUA”, a declarat ea.

Totodată, Gavrilița a salutat noul Program USAID pentru următorii 5 ani – „Activitatea Tehnologiilor Viitorului”, ce presupune creșterea competitivității sectoarelor tehnologiei digitale și comunicațiilor. „Acest program este o dovadă semnificativă a unei abordări receptive a asistenței USAID în Republica Moldova”, a menționat oficialul.

Samantha Power s-a declarat bucuroasă să se afle în Republica Moldova și a atras atenția asupra „rezultatelor remarcabile” înregistrate de cetățenii moldoveni. Potrivit spuselor sale, dacă mulți spun că democrația este în regres, iată că moldovenii au demonstrat contrariul – au decis să susțină lideri politici cu reforme ambițioase. „După cum știți, domnul Președinte Biden a vorbit despre aceasta în discursul său la ONU”, a adăugat oficialul american.

Administratorul USAID a spus că ea a venit cu mesajul că SUA va fi alături de cetățenii Republicii Moldova.

„Vom vedea ce tip de suport putem oferi pentru ca să fim în aceeași linie cu Guvernul Republicii Moldova, în realizarea eforturilor sale ambițioase”, a menționat Power.

Totodată, oficialul a spus că noul program USAID aduce oportunități pentru tineri și va impulsiona creșterea economică.

Cristina Gurez

Share