Adepţii lui Iurie Leancă vor candida în alegeri pe listele unui bloc electoral ce-i va purta numele

Adepţii lui Iurie Leancă vor candida în alegeri pe listele unui bloc electoral ce-i va purta numele

Deoarece nu reuşeşte să înregistreze noul său partid politic pînă la demararea oficială a campaniei electorale, Iurie Leancă a decis că adepţii săi vor participa la alegerile locale din 14 iunie pe listele unui bloc ce-i va purta numele. Despre aceasta pentru www.oficial.md au comunicat surse care au solicitat anonimatul.

Astfel, blocul urmează să fie constituit din partide fără pondere semnificativă în politica moldovenească, acestea urmînd să fie folosite doar ca paravan ce ar legaliza participarea echipei lui Iurie Leancă în alegerile locale. Totodată, ulterior, partidele respective ar urma să adere la noul partid al lui Iurie Leancă, liderilor lor fiindu-le promise locuri în lista formaţiunii la următoarele alegeri parlamentare.

Sursele au menţionat că această situaţie nu este privită cu ochi buni de cei care l-au urmat pe Iurie Leancă, din start, în noul său proiect politic. Aceasta pentru că venirea noilor membri ar scădea semnificativ şansele lor de a se afirma în noul partid şi de a pretinde ulterior la careva funcţii importante.

Doina Secrieru

Share