ADEPT a lansat noua versiune a site-ului „Alegeri în Moldova”

ADEPT a lansat noua versiune a site-ului „Alegeri în Moldova”

Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT a lansat astăzi, oficial, noua versiune a site-ului „Alegeri în Moldova” – www.alegeri.md, informează Oficial.

În cadrul unei conferințe de presă, directorul executiv al ADEPT, Igor Boțan, a declarat că, noua pagină are o altă structură.

„Motivul care ne-a făcut să întreprindem acest pas este, în mod evident, legat de sistemul electoral. De aceea, a fost nevoie de o nouă concepție pentru reflectarea proceselor electorale din RM. Noi, de fapt, intenționăm prin acest proiect să creăm o enciclopedie a proceselor electorale din RM. Vreau să vă anunț că toate produsele noastre anterioare, referitoare la reflectare proceselor electorale, rămân pe pagina veche la adept.md, iar pagina nouă este un proiect nou, ce trebuie să aibă drept finalitate – crearea unei enciclopedii electorale. Scopul nostru e să-i ajutăm pe concetățeni să se informeze de o manieră imparțială despre procesele electorale și în acest mod să poată să facă o alegere conștientă, atunci când vin în fața urnelor de vot”, a precizat el.

Potrivit lui Boțan, nu doar cetățenii, alegătorii, sunt ținta acestui proiect, ci și concurenții electorali. „De aceea, acest proiect, pe lângă compartimentul alegeri, are un compartiment special dedicat partidelor politice, unde este reflectată întreaga evoluție a partidelor politice din RM, începând cu anul 1989. Veți vedea care a fost evoluția a 96 de partide politice pe care le-am avut în RM. Unele au dispărut. Actualmente sunt 46”, a anunțat Boțan.

Igor Boțan a mai spus că o valoare adăugată a acestui proiect ține de structurarea materialelor. „Fiecare compartiment are o structură în trei etape: unu –  un rezumat succint despre, doi – un material intermediar care dezvoltă puțin profilul și al treilea – un material desfășurat care pune în evidență anumite aspecte care îl caracterizează. Noi credem că este foarte important ca oamenii să poată inițial să-și facă o imagine, după care să-și manifeste interesul și să pătrundă în esența materialelor”, a mai spus Boțan.

Doina Secrieru

Share