Actualitatea social-politică din țară discutată de Ion Sula cu Maria Grapini, membră a Grupului S&D din Parlamentul European

Actualitatea social-politică din țară discutată de Ion Sula cu Maria Grapini, membră a Grupului S&D din Parlamentul European

Președintele PSDE, Ion Sula a avut o întrevedere cu eurodeputatul Maria Grapini, membră a Grupului S&D din Parlamentul European, parte a marii familii social-democrate europene, din care face parte și Partidul Social Democrat European. Temele de discuție au vizat actualitatea social-politică, rezultatele alegerilor locale generale,precum și procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, informează OFICIAL.

Președintele Ion Sula a vorbit despre rezultatele alegerilor locale generale, care au arătat că Partidul Social Democrat European este a treia forță politică în țară, potrivit numărului de mandate de consilier și primar.

PSDE este prin definiție un partid proeuropean, care va susține în continuare pe toate căile integrarea europeană și se va opune oricăror încercări de a deturna acest parcurs. „Nu vom permite derapaje de la statul de drept și normele democratice”, a spus liderul PSDE.

Totodată, liderul social-democrat a exprimat gratitudine eurodeputatului Maria Grapini, care este și membră a Delegației Parlamentului European la Comisia parlamentară de Asociere UE- R.Moldova, pentru susținerea constantă acordată de grupul parlamentar S&D țării noastre în cadrul Parlamentului European și pentru promovarea consecventă a dezideratului de integrare europeană a Republicii Moldova.

La întrevedere a participat și vicepreședintele PSDE pentru cooperare internațională, Eremei Priseajniuc.

Share