Activist: „Ruslan Codreanu trebuia înregistrat chiar dacă a ocupat ilegal un post”

Activist: „Ruslan Codreanu trebuia înregistrat chiar dacă a ocupat ilegal un post”

„Ieri CEC a refuzat să îl înscrie pe Ruslan Codreanu pe nu știu ce motive legate de semnături…Ceea ce e la fel de ”motiv justificat” ca și live-ul lui Andrei Năstase de anul trecut după care a fost lipsit de mandatul de primar cîștigat legitim. Ruslan Codreanu trebuia înregistrat, chiar dacă a fost un an întreg omul PD-ului la primărie și chiar dacă, pentru a ajunge primar interimar, a ”fost nevoit” să ne auto-numească” – scrie, pe o rețea socială, activistul Vitalie Sprînceană, informează OFICIAL.

„Codreanu trebuia înregistrat chiar dacă a ocupat ilegal și ilegitim un post public, de la înălțimea căruia și-a făcut campanie pentru viitoare figură de ”primar tehnocrat”. Codreanu trebuia înregistrat chiar dacă administrarea urbană practicată de el era de tipul ”urbanism de instagram” – hai să facem ceva care arată bine pe poze, în loc să facem un oraș ca lumea. Exemplu: reparația subteranei de la AȘM a însemnat doar revopsirea scărilor și reparația tencuielii și nu a fost loc de o rampă mecanizată (în sec. XXI) pentru persoane cu dificultăți locomotorii. Omul doar a dat cu kraskă ce au făcut sovieticii. La fel și cu scara de la Valea Morilor, inaugurată recent. Codreanu trebuia înregistrat chiar dacă nu s-a ținut de niciuna din promisiunile lui. A promis că demolează o biserică din curtea unei școli/grădinițe. Se construiește înainte. A promis unor oameni de la Poșta Veche că le repară problema cu apa de la subsol ce stă nerezolvată de 30 ani. Tot nimic. Și multe altele”, a mai adăugat activistul.

„El trebuia înregistrat chiar dacă sub mandatul și dispoziția lui am fost evacuați de la Cafeneaua Guguță și de la Monumentul lui Ștefan cel Mare pentru ca Pavel Filip și Andrian Candu să poată depune flori la monument și să facă cîte o fotcă. Ruslan Codreanu trebuia înregistrat – lui Plahotniuc trebuia să i se dea dreptul de a participa la alegeri. El trebuia înregistrat și să meargă să piardă la alegeri, nu să i se dea posibilitatea de umbla acum cu aura că e victimă a sistemului (la construcția căruia a dat o mînă de ajutor). Dar na, guvernările din Moldova știu doar să preia una de la alta practici proaste… Și va veni probabil o zi cînd administratorii Moldovei (aka partenerii externi) îi vor chema pe cei 2-3 inși care guvernează acum și le vor zice să se care… Și ei nu vor înțelege pentru ce. Apu iaca, pentru chestii ca astea”, a conchis Sprînceană.

Doina Secrieru

Share