Activist: „Este extrem de dificil să guvernezi o țară adusă la sărăcie lucie”

Activist: „Este extrem de dificil să guvernezi o țară adusă la sărăcie lucie”

Jurnalistul și activistul civic, Nicolae Josan, este de părere că „e ceva firesc și democratic ceea ce se întâmplă acum în această fâșie de pământ pre nume RM”, informează OFICIAL.

În acest fel, Josan, în cadrul unei postări pe o rețea socială, s-a referit la unele „concluzii de la această nouă etapă de dezvoltare”.

„S-a reușit (în majoritate) să deconectăm și să defectăm „serverul” țăcănitului Plaha, fugar și inculpat cu dosare penale DE FACTO; Am reușit să stricăm foarte multe din cuibare de „șerpi” sau haite de „șacali” și „țuțiși” extrem de periculoși; Să modificăm f. multe legi, cum a fost ”Mixt„-ul ș. a.; Să pornim și câteva dosare penale importante împotriva unor bandiți „în lege” și să-i forțăm, cel puțin, să dea bir cu fugiții; Să recăpătăm credibilitatea factorilor de decizie din exterior și să deblocăm ajutoarele financiare din afara țării (credite preferențiale și granturi); Să aducem, măcar și parțial, procesele democratice la normalitate; Să readucem printre concetățeni Speranța într-un Viitor mai bun; Să discutăm și să dezbatem public și civilizat problemele vitale mult mai transparent, civilizat, democratic … și eficient; Pe fundalul acestor schimbări importante și vitale, să se producă și o AUTO-salubrizare democratică și firească a pseudo-patrioților, pseudo-politicienilor sau a pseudo-liderilor”, a declarat Josan.

Prin urmare, activistul se referă și la alte aspecte. „Da, au fost și gafe (am criticat-o și eu, de ex., pe Olesea Stamate, începând cu acea ciudată plecare la mare atunci când alți camarazi ca Andrei Năstase, Maia Sandu sau Alexandr Slusari continuau să-și sacrifice chiar și sănătatea, și continuând cu acele concursuri ineficiente …). E firesc să fie așa. Dar, trebuie să recunoaștem, că nu e atât de simplu să rezolvi în doar câteva luni TOATE problemele (comparativ cu debandada de zeci de ani), îndeosebi, cele legate de justiție, unde majoritatea procurorilor și judecătorilor s-au dovedit a fi extrem de corupți…și solidari între ei. Este EXTREM de dificil să guvernezi o țară adusă la sărăcie lucie și furată deja de miliarde, cu cetățeni rătăciți și îndoctrinați de ideologii vechi și mentalitate păguboasă, cu un stat tânăr cum e RM: unde timp de aproape 30 de ani a fost un dezmăț total, cu președinți profitori și guverne neprofesioniste „maldavnesti” de sorginte provincială, fără strategii profesioniste de perspectivă, care doar au favorizat dezvoltarea unei mafii bine întărita prin scheme banditești; cu proiecte politice diavolești de dezbinare (cu tot felul de „stataliști” sau alți „-iști” cu mesaje sterile care doar zăpăceau și mai mult rătăciții); cu țări vecine care la fel aveau aceleași probleme, etc , etc. Suntem la o altă etapă OBLIGATORIE, o etapă nouă democratică de curățare a rândurilor de „izghiți” și „izghituri”, de pseudo-patrioți sau pseudo-lideri și liderași, o etapă de concluzii și fapte la fel de rezonabile în beneficiul concetățenilor”, a conchis activistul.

Doina Secrieru

Share