Acțiunile care trebuie să le întreprindă Guvernul pe măsura transformării digitale – puse în discuție!

Acțiunile care trebuie să le întreprindă Guvernul pe măsura transformării digitale – puse în discuție!

La Guvern, în mediul online, au loc consultări publice privind Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022 în domeniul transformării digitale.

În debutul ședinței, vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu a menționat că în cadrul sesiunilor de astăzi și din 8 octombrie, vor fi colectate opiniile și părerile privind acțiunile prioritare, pe termen mediu în ceea ce privește acțiuni și măsuri care trebuie să le întreprindă Guvernul pe măsura transformării digitale.

„Acțiunile incluse în plan parvin din diferite dimensiuni de dialog cu mai multe comunități. Avem programul de activitate a Guvernului care are o secțiune de transformare digitală și are drept obiectiv schimbarea modalității cum Guvernul interacționează cu cetățenii, cum se implică cetățenii în procesul decizional și cum își optimizează activitatea”, a spus Iurie Țurcanu.

Planul are 21 de secțiuni, toate activitățile după consultări vor fi consolidate la capitolul transformării digitale.

Priorități incluse: modernizarea serviciilor publice, sporirea accesibilității serviciilor publice, implicarea cetățenilor în procesul decizional, îmbunătățirea actului de guvernare, optimizarea proceselor administrative.

Cristina Parfeni

Share