Acordul privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere dintre Lituania și R.Moldova – în pregătire!

Acordul privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere dintre Lituania și R.Moldova – în pregătire!

Gitanas Nauseda, Președintele Republicii Lituania, în aceste zile, efectuează o vizită în țara noastră, informează OFICIAL.

Astfel, în urma unei discuții cu șeful statului moldovean, Maia Sandu, Gitanas Nauseda a declarat: „Eu cred că vom aprofunda relațiile noastre economice și comerciale. Țara noastră are mereu sentimente de simpatie pentru cetățenii Republicii Moldova”.

La rândul ei, Maia Sandu declarat că i-a vorbit omologului său despre situația internă din Republica Moldova, despre ultimele evoluții politice și pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate.

„Suntem de asemenea pregătiți să semnăm Acordul privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere pentru cetățenii țărilor noastre, Acord negociat și agreat la nivel de guverne”, a declarat Sandu.

La fel, Președintele Republicii Moldova a ținut să adauge: „Împărtășim cu Lituania o istorie de luptă pentru eliberare și independență. Parlamentul moldovean – pe atunci Sovietul Suprem al RSSM – e primul care a recunoscut independența Lituaniei, în luna mai 1990”.

Președintele Republicii Lituania, în acest sens, a remarcat: „Acest sprijin nu va fi uitat niciodată”.

Gitanas Nauseda a vorbit și despre vinul moldovenesc: „Știu că este foarte bun. M-am convins ieri, aș putea spune doar cuvinte de laudă”.

Mihaela Conovali

Share