A fost constituită Platforma publică patriotică „Uniunea Populară”

A fost constituită Platforma publică patriotică „Uniunea Populară”

Platforma publică patriotică „Uniunea Populară” a fost constituită la Chișinău, fiind stabilită și componența Consiliului Republican al organizației, informează OFICIAL.

Fondatorii platformei „Uniunea Populară” sunt: Mișcarea Poporului „Salvați Moldova!”; Mișcarea Națională de Voluntari „Centrul Comunitar Anticriză”; Consiliul Public al Moldovei; Mișcarea Patriotică „Pro-Moldova”;, Asociația istorico-geografică din Moldova; Federația sindicatelor lucrătorilor din domeniul culturii fizice, sportului și turismului „SindSport” din Republica Moldova; Sindicatul Colaboratorilor Organelor de Forță din Republica Moldova, Uniunea Națională a Studenților și Tineretului Moldovei și Autonomia Național-Cultural Moldovenească din Sankt-Petersburg.

Principala sarcină a organizației constituită la 17 mai curent este „consolidarea statalității moldovenești, suveranității, integrității și a fundamentelor spirituale și morale ale țării, precum și consolidarea istoriei, culturii și relațiile economice cu Rusia și alte țări din Uniunea Economică Euroasiatică”.

Victor Petrov, fondatorul Centrului Comunitar Anticriză, membru al Platformei, a declarat: „Constituirea „Uniunii Populare” e începutul unei noi etape în consolidarea forțelor patriotice ale poporului moldovenesc!”.

În cadrul adunării de constituire a fost adoptată și o rezoluție în care se acordă o atenție deosebită alegerilor parlamentare ale Republicii Moldova.

„În ajunul alegerilor parlamentare Subsemnații indică importanța consolidării și fortificării maxime a forțelor patriotice politice ale Moldovei, considerând, că acesta este singurul mod posibil de a asigura formarea majorității parlamentare pro-moldovenești în Parlamentul noua convocare”, se spune în documente, subliniindu-se: „Cu acest scop, părțile determină adecvată inițierea negocierilor cu liderii Blocului electoral „PCRM și PSRM””.

Potrivit rezoluției, în cadrul negocierilor e important să se coordoneze un plan de acțiuni unificat al forțelor patriotice ale Republicii Moldova.

Cristina Gurez

Share