A fost aprobată ordinea de zi a ultimelor ședințe plenare a Parlamentului

A fost aprobată ordinea de zi a ultimelor ședințe plenare a Parlamentului

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare, care urmează să fie desfășurate în perioada 22 – 29 decembrie.

Deputații vor examina, în lectura a doua, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2023, politica fiscală și vamală, precum și proiectele legii bugetului asigurărilor sociale de stat și al legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală. De asemenea, vor fi propuse spre adoptare proiectul de lege cu privire la serviciile alternative de îngrijire a copilului, precum și modificări la Legea ocrotirii sănătății, la Legea cu privire la medicamente și la Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Pe ordinea de zi a mai fost inclusă ratificarea Acordului de grant Fondul fiduciar multidonator pentru cofinanțarea Programului „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare” dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

Deputații vor mai examina modificări la mai multe acte normative, printre care Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, Legea cu privire la parcurile pentru tehnologia informației, Legea privind executorii judecătorești și la Codul penal. Parlamentarii vor mai discuta măsurile legislative pentru combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului.

Pe ordinea de zi a ședințelor în plen se mai regăsesc proiectele de hotărâri privind demisiile deputaților Adrian Băluțel și Dumitru Alaiba.

Joi, 22 decembrie, ședința plenară va începe la ora 11:00.

Share