A fost anunțată demisia Nataliei Godorog din funcția de Avocat al Poporului

A fost anunțată demisia Nataliei Godorog din funcția de Avocat al Poporului

Natalia Moloșag a demisionat din funcția de Avocat al Poporului, informează OFICIAL.

„Avocatul Poporului Natalia Moloșag anunță despre faptul că astăzi, 02 decembrie 2021 a depus cerere de demisie în Parlamentul Republicii Moldova”, anunță Oficiul Avocatului Poporului.

Tot astăzi, a fost publicată Declarația Avocatului Poporului pentru drepturile copilului și a unui grup de foști și actuali angajați ai Oficiului Avocatului Poporului în legătură cu afirmațiile denigratoare la adresa Instituției Ombudsmanului, aduse de către Avocatul Poporului, Natalia Moloșag.

„În cadrul conferinței de presă din 1 decembrie curent, Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, a lansat mai multe acuzații în adresa angajaților Oficiului Avocatului Poporului și conducerii anterioare a instituției, a criticat dur modul de administrare a instituției, apreciind negativ activitatea Oficiului Avocatului Poporului în perioada anterioară numirii sale în funcție. Mai mult, ea a declarat că o parte din angajați au refuzat să o ajute la intrarea în mandat și că informațiile apărute în presă despre ea ar fi un act de răzbunare din partea funcționarilor care și-au dat demisia.

Semnatarii Declarației resping hotărât aceste învinuiri, pe care le consideră neîntemeiate și gratuite. Avocatul Poporului nu a probat în nici un fel aceste acuzații și nici nu are cum să le probeze. Încercarea de a prezenta lucrurile în atare manieră este un gest de disperare pentru a sustrage atenția opiniei publice de la adevăratele abateri pe care le-a comis domnia sa prin implicarea unei persoane neangajate oficial nu doar în activitatea instituției, dar și în luarea unor decizii importante referitoare la aceasta. Spre deosebire de Avocatul Poporului, funcționarii

Oficiului Avocatului Poporului și cei care și-au dat demisia din cauza atmosferei din instituție în ultimele două luni pot oferi multe detalii despre modul de administrare a acesteia cu participarea așa numitului „asistent personal ” al Ombudsmanului, Dumitru Godorog. Nimeni dintre funcționari nu a sabotat-o pe Natalia Moloșag, dimpotrivă, în realitate ea a ignorat comunicarea cu cea mai mare parte dintre angajați”, se menționează în declarație.

Amintim că, un scandal de amploare s-a iscat în spațiul public după ce bloggerul Eugen Luchianiuc a publicat pe blogul său un articol în care a scris despre implicarea în activitatea Oficiului Avocatului Poporului a unui fost condamnat pentru proxenetism, „asistent” al Nataliei Moloșag. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Moloșag a spus că nu a făcut nimic ilegal, iar Dumitru Godorog activa cu titlu gratuit pe perioada efectuării unui control intern demarat de ea. Ea a spus că va demisiona doar după ce va fi încheiat acel control.

Cristina Gurez

Share