A doua etapă a programului „Un doctor pentru tine” – lansată

A doua etapă a programului „Un doctor pentru tine” – lansată

Cea de-a doua etapă a programului „Un doctor pentru tine”, astăzi, a fost lansată, informează Oficial.

Prim-ministrul Pavel Filip a comunicat mai multe detalii cu privire la program. „M-am bucurat să văd aceste mașini, sunt satisfăcut de ceea ce am văzut. Chiar de săptămâna viitoare vor merge în continuare prin localități. Dincolo de echipele care merg în teritoriu, suplimentar avem încă 3 mașini pentru mamografie și radiologie. Conform unui grafic bine organizat, medicii vor merge prin localități. Sunt foarte mulți oameni care au fost salvați prin intermediul acestei campanii. Este un lucru intermediar, aceasta campanie, până sistemul de sănătate va fi unul de calitate. Aceste achiziții sunt foarte importante pentru toți oamenii”, a precizat el.

În același timp, Filip s-a referit la un concept al reformei spitalicești din Republica Moldova. „Avem parte de medici care muncesc cu multă dedicație. Urmează să venim cu un concept pentru reforma spitalicească. Urmează sa venim și cu un concept pentru reforma spitalicească din Republica Moldova”, a declarat Filip.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a vorbit despre diferența dintre primul program și al doilea. „Prima etapă a fost destinată altor boli și nu cancerului mamar, așa cum este acum. Medicii sunt pregătiți, avem echipe mobile, avem solicitări de la spitalele raionale. Pe site-ul Ministerului va fi programul deplasărilor”, a conchis Radu.

Mihaela Conovali 

Share