PCRM, părăsit de mai mulți membri din Vulcănești

PCRM, părăsit de mai mulți membri din Vulcănești

Mai mulți membri ai Comitetului raional al PCRM din Vulcănești au anunțat, marţi, că părăsesc formațiunea, acuzând conducerea de „trădare a alegătorilor”. Într-o declarație publică, foștii comuniști au specificat că nu agreează apropierea dintre PCRM și partidele din Alianța pentru o Moldovă Europeană, scrie gagauzinfo.md, citat de UNIMEDIA.

„Deputații PCRM care stau în sala nouă a Parlamentului de la Chișinău probabil nu au văzut și nu au auzit,ce cred despre ei oamenii simpli. Noi, spre deosebire de ei, umblând pe același pământ cu alegătorii, trăim și muncim printre oamenii care au crezut în noi, în partidul nostru. Cum să le explicăm de ce PCRM le-a trădat așteptările lor?”, se menționează într-o delclarație a ex-comuniștilor.

„Noi nu ne părăsim colegii din celelalte raioane. Noi ne dezicem de conducerea partidului și continuăm să formăm o echipă puternică, împreună cu susținătorii și alegătorii noștri. Întreaga echipă PCRM din raionul Vulcănești va susține în cadrul alegerilor pentru funcția de bașcan pe candidatul Irina Vlah, care, ca și noi, a părăsit PCRM, dar a rămas alături de oamenii din Găgăuzia. Acțiunile sale curajoase au dovedit că ea este un adevărat patriot. Pentru ea, așa cum se obișnuiește în Găgăuzia, o trădare a poporul său este mai rău decât moartea. Conducerea PCRM nu a justificat speranțele și încrederea poporului găgăuz astfel, Irina Vlah a ales între partid și oamenii Găgăuziei. Ea a ales Găgăuzia și suntem încrezuţi că Găgăuzia o va alege ca șef de autonomie „, – au concluzionat foștii comuniști.

Doina Secrieru

Share