8 iunie 2019! Andrei Năstase: Să nu-și atribuie nimeni căderea regimului Plahotniuc!

8 iunie 2019! Andrei Năstase: Să nu-și atribuie nimeni căderea regimului Plahotniuc!

Andrei Năstase, președinte fondator al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), fost deputat, fost ministru al Afacerilor Interne, în cadrul unui live pe Facebook, în această dimineață, și-a amintit de evenimentele politice desfășurate 3 ani în urmă, informează OFICIAL.

„Este 8 iunie, o zi importantă. Cu 3 ani în urmă, în 2019, în Republica Moldova în mod oficial cădea un regim oligarhic și acest fapt se datorează în totalitate poporului Republicii Moldova. Mulți au fost cei care și-au atribuit această onorată victorie a poporului nostru. E nedrept ca să-și atribuie cineva meritele oamenilor”, a declarat politicianul.

Totodată, Andrei Năstase s-a adresat celor de la guvernare – să nu-și atribuie aceste merite.

„Nu sunt nici ale voastre, nici ale noastre. Meritul pentru debarcarea regimului lui Plahotniuc aparține în totalitate poporului”, a subliniat el.

Amintim că, la 8 iunie 2019, cu doar câteva ore înainte de a expira termenul când mai putea fi formată o majoritate parlamentară – 9 iunie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul ACUM – format din Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, au semnat un acord. În aceeași zi a avut loc ședința Parlamentului, în cadrul căreia Zinaida Greceanîi a fost aleasă Președinte al Parlamentului, iar Maia Sandu – Prim-ministru. Coaliția PSRM-ACUM a durat până la 12 noiembrie 2019, când Guvernul Sandu a fost demis.

Share