8 condiții în care PAS va vota bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2024

8 condiții în care PAS va vota bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2024

Consilierii municipali ai PAS au exemplificat cele 8 condiții în care PAS va vota bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2024.

Ei s-au referit la educație:

„Când vorbim de educație, asta trebuie să fie despre calitate, confort și siguranță. Asta înseamnă grupe cu program prelungit. Chișinăuienii se sufocă în ambuteiaje, transportul public este arhiplin și mereu întârzie. Vrem să dezvoltăm transportul public și să rezolvăm problema ambuteiajelor. Curțile oamenilor trebuie să fie amenajate și să devină confortabile, iar câinii trebuie să dispară de pe străzile din Chișinău și să se regăsească în familii și în adăpost”, a spus Dumitru Ivanov.

Iată care sunt condițiile pe care trebuie să le întrunească bugetul municipal Chișinău pentru a fi susținut de cei 20 de consilieri municipali PAS:

1️⃣ Grupele cu program prelungit trebuie să fie în continuare finanțate din bugetul mun. Chișinău.
2️⃣ Asistenții personali care au grijă de persoane cu dizabilități severe, trebuie să fie în continuare finanțați din bugetul mun. Chișinău.
3️⃣ Creșterea de 3 ori a fondului pentru suburbii. Noi trebuie să integrăm suburbiile, acestea trebuie să fie ca parte componentă a municipalității.
4️⃣ Crearea unui fond de minim 100 milioane de lei pentru dezvoltarea și amenajarea curților și blocurilor de locuit.
5️⃣ Alocarea a 30 milioane de lei pentru elaborarea Planului Urbanistic General al municipiului Chișinău, principalul document strategic pentru dezvoltarea orașului.
6️⃣ Fără vânzări de terenuri și credite interne noi.
7️⃣ Crearea fondului de revitalizare a centrului istoric al municipiului Chișinău.
8️⃣ Debursarea imediată a resurselor financiare bugetate în anul 2023 pentru APL-urile din suburbii care au reușit să valorifice acești bani.

„Noi vom vota bugetul elaborat de Primăria Chișinău doar în condițiile în care acesta va fie orientat spre educație și protecție socială, transport și infrastructură, fondul locativ și suburbiile”, a adăugat el.

Share