50 de copii din Basarabia, în Parlamentul României

50 de copii din Basarabia, în Parlamentul României

La 18 iunie, deputatul PMP, Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a organizat o excursie la Palatul Parlamentului, pentru un grup de copii români din Republica Moldova, care se află pentru prima dată în România.

Copiii sunt elevi ai Gimnaziilor Ciuciueni și ”Sergiu Rădăuțanu” din Iezărenii Vechi, raionul Sîngerei, ”Constantin Stere” din Chircani, comuna Cucoara, și ”Alexandru cel Bun” din Larga Nouă, raionul Cahul.

„Am organizat această excursie ca urmare a promisiunii făcute în urmă cu puțin timp, mai exact în luna februarie a acestui an, când am avut prilejul ca, împreună cu domnul Ion Leașcenco, președinte al Blocului Unității Naționale (BUN) de la Chișinău, să fac o donație de carte românească. Patru instituții școlare din Republica Moldova au beneficiat de cărți în limba română în cadrul campaniei 100.000 DE CĂRȚI PENTRU CENTENAR, lansată la începutul acestui an. Astăzi îmi respect încă un angajament luat, să organizez prima vizită pentru elevii din gimnaziile din Republica Moldova la Parlamentul României, cu ferma convingere că acesta este și Parlamentul lor. Copiii au fost în cele mai importante încăperi ale Palatului și au aflat detalii despre activitățile principale ale Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, pe care am onoarea să o conduc. Copiii frumoși cărora le-am făcut o bucurie prin facilitarea primei lor vizite în afara Republicii Moldova merită toate eforturile noastre îndreptate către Reunire. Copiii au înțeles că Reunirea înseamnă un viitor mai bun și mai sigur într-o singură familie națională. Unirea este inevitabilă și reprezintă unica soluție pentru o viață demnă a copiilor basarabeni. Promit că voi reveni cu donații de carte românească în cât mai multe localități din Basarabia”, a fost mesajul transmis de către deputatul Constantin Codreanu.

De menționat că, elevii celor 4 gimnazii din Basarabia aflați în vizită la Parlamentul României au fost însoțiți de mai mulți profesori, care și-au exprimat recunoștința pentru gestul deputatului Constantin Codreanu și au subliniat faptul că deficitul de carte românească în bibliotecile școlare din Basarabia rămâne în continuare unul acut.

Mihaela Rotari

Share