20 de secții din străinătate cu cea mai înaltă prezență la urne a alegătorilor

20 de secții din străinătate cu cea mai înaltă prezență la urne a alegătorilor

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că până la ora 12.00 au votat peste 600 mii de alegători sau peste 21% din cei așteptați azi la urne, informează OFICIAL.

Conform datelor statistice, cei mai activi alegători sunt în circumscripțiile electorale Ocnița, Dondușeni, Rîșcani, Glodeni, Șoldănești, Orhei, Rezina și Criuleni unde au votat peste 20 % din cei așteptați la urne. În municipiul Chișinău avem o participare de peste 120 mii alegători – sau peste 19 %. În cele 41 secții de votare constituite pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, au votat peste 16 mii de alegători.

În secțiile de votare deschise în străinătate au votat, până la această oră peste 70 mii de alegători. Conform informațiilor deținute, la acest moment sunt operaționale toate secțiile de votare constituite în Europa și Asia, în următoarele ore urmând să se deschidă secțiile de votare din Statele Unite ale Americii și Canada.

La moment, sunt înregistrate disponibilități medii sau reduse la unele secții de votare din străinătate în următoarele state: Italia, Franța, Irlanda, Germania, România, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Portugalia și Grecia.

Cele mai solicitate sunt secțiile de votare din Bologna, 2 secții din Paris, Parma, Verona, Berlin, 2 secții din Frankfurt pe Main, Padova și Brescia.

Iată cele 20 de secții din străinătate cu cea mai înaltă prezență la urne a alegătorilor:

received_1227787007739066

Cristina Gurez

Share