100 mii de chișinăuieni, din februarie, ar putea rămâne fără apă – spun reprezentanții PAS

100 mii de chișinăuieni, din februarie, ar putea rămâne fără apă – spun reprezentanții PAS

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) susține că indiferența Primarului de Chișinău poate lăsa 100 mii de chișinăuieni fără apă, informează OFICIAL.

Liderul PAS din CMC, Vasile Grădinaru a anunțat că, acești locuitori ai municipiului Chișinău ar putea rămâne fără servicii de apă și canalizare de la 1 februarie 2021. „În decembrie 2020, zece întreprinderi municipale au venit cu solicitarea către „Apă-Canal Chișinău” de reziliere a contractului de prestări servicii. Acest lucru înseamnă că nu mai există niciun raport juridic între aceste două părți. Este un lucru foarte grav, pentru că dacă nu există relații contractuale, înseamnă că nu există un beneficiar care urmează să achite aceste servicii”, a spus el.

Pe de o parte, susține Grădinaru, la expirarea celor 30 de zile din momentul notificării – 1 februarie, aceste întreprinderi nu vor mai avea responsabilitatea de a achita aceste servicii, însă „Apă-Canal” fie va continua să livreze apă consumatorilor, fie debranșează consumatorii de la rețele de apă și canalizare.

„Aceste întreprinderi nu au anunțat consumatorii ca va fi întrerupt contractul, acest lucru înseamnă că apa va fi livrată, consumatorii vor achita, iar întreprinderile nu vor achita către „Apă-Canal””, a conchis Grădinaru.

Mihaela Conovali

Share