10 partide din R. Moldova, într-un bloc electoral comun la viitoarele alegeri parlamentare?! Un lider de partid oferă detalii!

10 partide din R. Moldova, într-un bloc electoral comun la viitoarele alegeri parlamentare?! Un lider de partid oferă detalii!

Liderul Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, în cadrul unei postări pe blog, a comunicat despre o platformă comună a 10 partide din Republica Moldova pentru viitoarele alegeri parlamenatre, informează Oficial. 

„Acum, după ce salutăm că am avut un prim-dialog între reprezentanți a șapte partide și unele entități asociative, dar și DUPĂ CE un partid parlamentar ca PLDM a devenit al treilea partid cu Statut pro-Unire cu România, urmând exemplul PNL și PUN, a venit timpul să ne gândim bine dacă nu e posibilă una din câteva opțiuni politice electorale, inclusiv cu bătaie lungă pe viitor.Da, se cunoaște în spațiul public faptul că PLDM este a treia componentă din posibila tripla alianță electorală PPDA-PAS-PLDM. Acum, un PLDM unionist, ar putea însemna una din două: ori tripla alianță înțeleasă bine va folosi argumentul în alegeri că are o componentă unionistă și unioniștii vor fi invitați să îți concentreze ”voturile utile” pentru acest posibil concurent electoral; ori PLDM, ca partid unionist, se declară deschis pentru o coagulare liberală, unionistă sau eurounionistă LARGĂ. Da, unii colegi au mai avansat o versiune – PLDM să folosească disponibilitatea unor partide din afara tandemului PPDA-PAS ca instrument de presiune pentru un tratament mai echitabil față de propria entitate. Eu, însă, nu vreau să cred în așa ceva”, a menționat Pavlicenco.

Prin urmare, ea a comunicat mai multe detalii cu privire la platforma comună.

„După primul pas al unui număr de șapte partide de a iniția un dialog politic-electoral credem că ar fi un exemplu de maturitate dacă PL, PUN, PLDM ar manifesta interes și disponibilitate pentru dialog. În ideea alăturării celor trei partide, dintre care două sunt parlamentare, fiind vorba de PL și PLDM, cu menținerea celor șapte partide dacă doresc să se discute mai departe, am ajunge la un fel de Platformă sau ”BLOC AL CELOR 10”, fiind vorba, deci, de: PLDM, PL, PLR, PNL, PUN, PPRM, PVE, PAD, PDA, PVP (Partidul Voința Poporului). Sigur, dacă vor dori și ”purii” europeniști să se alăture oricând, va fi și mai bine, în ideea unei Opoziții eurounioniste unite. Haideți să medităm la rece, fără părtinire, ci cu mintea trează că trebuie să ne regăsim cei din Opoziție pe o platformă comună”, a conchis ea.

Mihaela Rotari 

Share