Premieră în Moldova! Almanah Politic 2015 – lansat

Premieră în Moldova! Almanah Politic 2015 – lansat

Compania de consultanţă şi promovare Poliexpert şi Tribuna au lansat, aseară, prima ediţie a Almanahului Politic al Republicii Moldova. Acesta reprezintă o radiografie a tuturor evenimentelor politice din anul 2015.

„Este un eveniment unic pentru politica moldovenească şi pentru mass-media”, a declarat directorul Poliexpert, Igor Volniţchi. Directorul companiei a mai spus că, publicaţia este una anuală şi că deja se lucrează la ediţia din 2016.

„Documentăm toate evenimentele politice care au loc în R. Moldova. Sperăm că, astfel cei care fac politică în R. Moldova vor deveni mult mai responsabili”, a spus el.

La rîndul ei, Lilia Gurez, vicedirector Poliexpert, a spus că Almanahul Politic este un proiect gîndit în ultimii 3 ani.

„Almanahul Politic reprezintă relatarea evenimentelor politice zi de zi, care au avut loc anul trecut. Aceste evenimente, pe care o să le găsiţi în Almanah, nu sînt comentate sau interpretate, ele fiind redate aşa cum au avut loc. Almanahul Politic 2015 mai conţine 12 politicieni care au marcat anul politic 2015, dar şi mai multe interviuri cu demnitari, şefi de instituţii, activişti, oameni de afaceri”, a menţionat Lilia Gurez.

Este de menţionat că, suportul în editarea Almanahului Politic 2015 a revenit partenerului general, AMG-Holding.

„În viziunea domnului Nicolae Ciornîi (n.r. – preşedintele AMG-Holding), Almanahul Politic este documentarea zi de zi a istoriei politice a Republicii Moldova, iar pentru generaţiile viitoare prezintă oglinda unei epoci”, a afirmat Aurelia Iroida, reprezentant AMG-Holding.

Consilierul în probleme politice a Preşedintelui Republicii Moldova, Aurelia Peru a specificat că, Almanahul Politic este un produs inedit pe piaţa media din Moldova. „Vă pot spune cu certitudine că se va transforma în curînd într-un brand media-politic de necontestat”, a spus ea.

La evenimentul de lansare a fost şi Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan. „Voi lăsaţi o istorie pentru copiii noştri, care vor răsfoi aceste cărţi anuale şi vor vedea anume ce, cum şi cînd s-a întîmplat şi vor putea face propriile concluzii din prima sursă”, a menţionat el.

„Almanahul politic este o rezervă bună, care va permite multora, înainte de a face careva paşi în politică, să se gîndească dacă le trebuie asta sau nu, dacă sînt pregătiţi sau nu. Vă doresc continuitate”, a declarat Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

„Acest Almanah este o muncă titanică a unei echipe pe care o cunosc şi care de fiecare dată ne uimeşte cu ceva deosebit”, a punctat fostul şef al IFPS, Ion Prisăcaru.

„Este un proiect foarte bun. Vă mulţumesc că promovaţi libertatea cuvîntului”, a spus directorul companiei Ritlabs, Maxim Masiutin.

„Oamenii trebuie să se regăsească în acest Almanah, fiindcă ei sînt cei care îndură, cei care se bucură sau cei care au prilejul de a simţi pe propria piele ce facem noi, politicienii”, a subliniat deputatul liberal, Alina Zotea.

„Vreau să încurajez această iniţiativă pentru că, în ziua de azi, să încerci să faci o variantă print, este un act de curaj”, a conchis analistul politic şi jurnalistul Anatolie Golea.

Revista Almanah Politic va fi editată anual în luna februarie.

Tirajul Almanahului Politic 2015 este de 1 000 exemplare.

DSC_0595 DSC_0599 DSC_0600 DSC_0601 DSC_0602 DSC_0604

www.tribuna.md

Share