Vreme extremă în Europa: Ninsori abundente, furtuni și vânt în mai multe țări

Vreme extremă în Europa: Ninsori abundente, furtuni și vânt în mai multe țări

Ninsori puternice au loc în Spania, dar și în mai multe țări de pe coasta Mării Adriatice. Pe insula spaniolă Mallorca nu au mai fost asemenea ninsori de cel puțin cinci ani.

Cele mai scăzute temperaturi au fost înregistrate în această dimineață în Sierra de Tramuntana – minus 2,4 grade Celsius. Serviciul Meteorologic din Palma anticipează că insula va avea un test mai dificil, deoarece mâine se prognozează și ploi torențiale.

Vreme rea și în Italia. Autoritățile din mai multe regiuni au avertizat în privința unui ciclon de vreme extremă cu geruri, ninsori abundente și vânturi puternice. În regiunile Marche și Emilia-Romagna, a fost declarat un nivel de alertă portocaliu, ceea ce înseamnă că vremea prezintă un pericol pentru oameni și bunuri.

În Slovenia vecină, o furtună de zăpadă a împiedicat traficul pe autostrada principală care leagă coasta Adriaticii de Ljubljana și a lăsat temporar unele părți ale țării fără electricitate.

În Croația, zăpada și vânturile puternice au cauzat și probleme serioase de trafic pe coasta Adriaticii și în zonele muntoase. Din cauza furtunii, multe insule au fost izolate de continent.

În Carintia austriacă, după o ninsoare abundentă, drumurile sunt blocate, iar școlile sunt închise. Aproximativ cinci mii de gospodării au rămas fără electricitate. Ploile abundente au crescut riscul de avalanșă. Pe de altă parte, aceasta este o veste bună pentru schiori, sezonul de iarnă fiind prevăzut pentru ei până la Paște.

Share