Virgiliu Postolachi a devenit român cu acte, dar nu poate fi folosit la naționala României! Anunț de ultimă oră al oficialilor

Virgiliu Postolachi a devenit român cu acte, dar nu poate fi folosit la naționala României! Anunț de ultimă oră al oficialilor

Moldoveanul Virgiliu Postolachi (18 ani) a devenit cetățean român cu acte, dar nu poate fi folosit la loturile naționale de juniori ale României.

Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a dezvăluit parțial de ce fotbalistul legitimat la Paris Saint Germain nu are încă drept de joc pentru tricolori.

„Cu Postolachi suntem la mâna legii. Sigur, acum e român, dar din punct de vedere al regulilor internaționale, nu este. Nu știu… Trebuie reglate niște treburi”, a spus Stoichiță, relatează digisport.ro.

Fotbalistul a devenit cetăţean român cu acte în regulă la data de 25 septembrie 2018. În cadrul unei ceremonii organizate la Ambasada României de la Paris, Postolachi a primit certificatul de cetăţean român de la ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu.

Postolachi a refuzat până acum să evolueze pentru Moldova și Franța, pentru că și-a manifestat intenția de a juca în prima reprezentativă a României. Până acum, Postolachi se poate lăuda cu două titluri de campion al Franței, cu U17 în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017. Fotbalistul, care a fost cooptat de către scouterii celor de la PSG încă de acum cinci ani, din vara lui 2013, a reușit o „dublă” în finala campionatului francez, dintre PSG U17 și AS Monaco U17, scor 3-0, disputată la data de 3 iunie 2017.

În timpul sezonului trecut, Postolachi a fost promovat la U19, unde a fost iar extrem de apreciat. Tocmai de aceea, Virgiliu a fost utilizat și în șase partide ale francezilor din Youth Champions League reușind să marcheze și două goluri, pe terenul celor de la Glasgow Rangers și al lui Bayern Munchen. În partea a doua a jucat și pentru echipa a doua a lui PSG, angrenată în ”Național 2”, echivalentul Ligii 4 în România.

În vară, a prins cantonamentul primei echipe, în absența starurilor prezente la Mondial și a impresionat. Probabil că acest sezon vine prea devreme pentru un debut oficial la echipa mare, însă calitățile lui Postolachi sunt incontestabile.

Mihaela Rotari 

Share