Un român a fost acceptat la academia Barcelonei! Puștiul care a sărit pe teren să îl îmbrățișeze pe Messi își îndeplinește visul

Un român a fost acceptat la academia Barcelonei! Puștiul care a sărit pe teren să îl îmbrățișeze pe Messi își îndeplinește visul

Radu Șoacăte are doar 11 ani, este din Brăila și va evolua la academia de fotbal a Barcelonei. Sună ireal, dar puștiul a luat probele și se va muta cu familia în Spania.

În prezent este legitimat la Stars Brăila, joacă pe postul de mijlocaș central, dar din toamnă va începe activitatea în curtea Barcelonei. Radu are camera decorată cu însemnele Barcelonei, are numeroase echipamente ale echipei catalane și este și socio de trei ani. Idolul său este Lionel Messi, dar are o colecție impresionantă de poze cu mai mulți jucători ai Barcelonei: Iniesta, Lenglet, Busquets, Coutinho, Ansu Fati, Rakitic, Melo, relatează prosport.ro.

Tatăl puștiului a povestit în exclusivitate pentru ProSport cum a început totul și cum a ajuns Radu să sară pe teren să îl îmbrățișeze pe Messi.

„Vorbim despre pasiunea unui copil care iubește fotbalul, iubește Barcelona și pe Messi în aceeași măsură. De la vreo patru ani nu cere decât minge de ziua lui, de Crăciun, de Paște. La cinci ani s-a apucat și el de fotbal, ca o joacă, și mergând de câteva ori la Barcelona, și-a dorit mult, era ca un vis, să îl atingă pe Messi, ca să-l citez. I-am zis că singura posibilitate să o facă este să sară pe teren și, într-o zi, pe la nouă ani a sărit în aceeași zi în care făcuse poză cu Messi și pe stradă. Messi i-a deschis geamul într-o intersecție. La meci, a sărit, a fugit la el și Messi chiar a ridicat mâna să îl lase în semn că l-ar fi recunoscut, că veneau cei de la pază. I-a dat autograf pe tricoul cu Argentina, l-a luat în brațe și l-au adus înapoi la mine. Arătându-le polițiștilor dragostea lui pentru Messi și Barcelona nici nu mi-au dat amendă. Înțelesesem că de obicei dau cam o mie de euro amendă”, a povestit Vali Șoacăte, pentru ProSport.

„Messi este primul meu idol și îl urmăresc. L-am și întâlnit. Eram pe stradă și am avut norocul să îmi deschidă geamul, iar după meciul cu Athletic Bilbao am vrut neapărat un autograf și am sărit pe teren. L-am îmbrățișat, m-a recunoscut, a zâmbit când m-a văzut” – Radu Șoacăte.

Doina Secrieru

Share