Ucraina acuză Rusia că a capturat trei dintre navele sale în Marea Neagră

Ucraina acuză Rusia că a capturat trei dintre navele sale în Marea Neagră

Forţele navale ucrainene au anunţat că forţele speciale ruse au capturat trei dintre navele lor în Marea Neagră, precizând că 6 marinari ucraineni au fost răniţi în incident.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat că va propune parlamentului de la Kiev să instituie legea marţială. Şeful statului ucrainean a precizat că parlamentul ar putea decide astăzi aprobarea legii marţiale, care ar restricţiona libertăţile civile şi ar da instituţiilor statului atribuţii sporite.

Cele trei nave ucrainene arestate ieri de Rusia în largul coastelor Crimeei sunt ţinute în portul Kerci, relatează agerpres.ro. Potrivit unui martor, în jurul navelor pot fi văzute persoane în uniforme ale marinei militare.

Astfel, forţele navale ucrainene au acuzat Rusia că a deschis focul asupra navelor lor care încercau să intre din Marea Neagră în strâmtoarea Kerci, care separă Crimeea de Rusia şi prin care se face accesul în Marea Azov.

Potrivit marinei ucrainene, nave ale Gărzii de coastă ruse au lovit duminică unul dintre remorcherele sale în Marea Neagră în largul Crimeii, peninsulă anexată în 2014 de Moscova, în cadrul unor „acţiuni agresive pe faţă împotriva navelor ucrainene”, înainte de a le împiedica să traverseze strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Marea Azov.

Mihaela Rotari

Share