Turcia: Consiliul suprem electoral a invalidat alegerile municipale de la Istanbul

Turcia: Consiliul suprem electoral a invalidat alegerile municipale de la Istanbul

Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia a invalidat ieri rezultatele alegerilor municipale de la Istanbul şi a dispus ca acestea să fie reluate, după cum au solicitat partidul de la guvernare şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

„Alegerile de la Istanbul vor fi reluate”, a scris pe Twitter reprezentantul Partidului justiţiei şi dezvoltării (AKP) pe lângă YSK, Recep Ozel.

De menționat că, la 16 aprilie, formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, AKP a înaintat o „contestaţie extraordinară” la alegerile pentru primăria Istanbul, cerând anularea votului şi reluarea alegerilor, invocând nereguli în votul de pe 31 martie.

O zi mai târziu, consiliul electoral provincial i-a înmânat lui Ekrem Imamoglu, candidatul principalului partid de opoziţie, Partidul republican al poporului (CHP), certificatul oficial care atesta alegerea sa ca primar.

Deşi AKP şi-a proclamat victoria la nivel naţional în alegerile de la 31 martie, formaţiunea a pierdut două scrutine cruciale din punct de vedere politic, la Ankara şi Istanbul, notează agerpres.ro.

Mihaela Rotari

Share