SUA condamnă acțiunile Moscovei împotriva Republicii Moldova

SUA condamnă acțiunile Moscovei împotriva Republicii Moldova

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat cu o majoritate covârșitoare de voturi rezoluția care condamnă ferm acțiunile Moscovei împotriva vecinilor săi, calificându-le drept „o politică de agresiune”, transmite UNIMEDIA cu referire la rt.com.

Aprobată cu 411 de voturi „pro” și 10 voturi „contra”, rezoluția critică dur „agresiunea politică, economică, militară” a Rusiei împotriva Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova, de asemenea este criticată „încălcarea continuă a suveranității, independenței, și integrității teritoriale ale acestor țări”.

„Statele Unite, Europa și aliații noștri trebuie să-și mențină presiunile asupra lui Putin, ca acesta în cele din urmă să își schimbe comportamentul”, se mai spune în rezoluție.

Rezoluția solicită Moscovei să înceteze susținerea separatiștilor din estul Ucrainei, dar și să anuleze decizia de a anexa Crimeea la Rusia. Mai mult, documentul solicită să fie retrase trupele care se află actualmente în Ucraina, Georgia și Republica Moldova.

Camera Reprezentanților îl îndeamnă pe președintele Statelor Unite, Barack Obama, să ajute militar Ucraina. „Ucraina are cu siguranță nevoie de asistență militară”, a declarat deputatul republican, Ileana Ros-Lehtinen.

 

Maria Roşca

Share