Simona Halep desemnată CEA MAI BUNĂ tânără jucătoare de tenis din 2014 de presa străină

Simona Halep desemnată CEA MAI BUNĂ tânără jucătoare de tenis din 2014 de presa străină

Românca Simona Halep, locul 3 WTA, a fost desemnată de site-ul bleacherreport.com drept cea mai bună tânără jucătoare de tenis în anul 2014, ea fiind urmată, în ordine, pe Eugenie Bouchard (Canada), Belinda Bencic (Elveţia), Garbine Muguruza (Spania) şi Madison Keys (SUA), scrie Mediafax.

„Tinerele jucătoare de tenis îşi fac simţită prezenţa în elită, aranjând scena pentru ierarhia viitoare. În 2014, o serie de noi nume şi-au făcut simţită prezenţa. Simona Halep şi Eugenie Bouchard au fost vârfurile, ambele jucând finale de Grand Slam, întărindu-şi poziţia în Top 10. Belinda Bencic, Garbine Muguruza şi Madison Keys au arătat, de asemenea, că au un potenţial mare”, a notat bleacherreport.com.

Conform sursei citate, potenţialul Simonei Halep, împachetat într-un trup de 1,68 metri, este uriaş.

„Picioarele şi mâinile rapide îi oferă o combinaţie de elită în mişcarea pe teren şi în loviturile defensive. Ea joacă precum un zid, returnând în teren cele mai bune lovituri ale adversarelor. Abilitatea sa de anticipare este dezlănţuită în circuitul feminin. Aceste instincte s-au arătat destul de des în 2014. Halep a obţinut 46 de victorii, a câştigat titlurile de la Doha şi Bucureşti şi a terminat sezonul pe locul doi (n.r. – Simona Halep a terminat sezonul pe locul 3 WTA). Ea a atins primul sfert de finală într-un turneu de Grand Slam la Australian Open şi nu s-a oprit acolo”, a adăugat site-ul american, citat de Mediafax.

Bleacher Report a mai scris că jocul Simonei Halep este potrivit pentru zgură, din acest motiv sportiva reuşind să atingă finala de la Roland Garros, unde a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova. „Jocul lui Halep este potrivit pentru zgură. Ea l-a imitat cel mai bine pe Rafael Nadal la Roland Garros, calificându-se în finală fără să piardă vreun set. Acolo ea a întâlnit-o pe Maria Şarapova, ele producând unul dintre cele mai bune meciuri ale anului şi o finală de Grand Slam legendară. Sub o presiune imensă, ambele jucătoarele au adus ce au mai bun, realizând 16 break-uri în meci. Loviturile puternice ale Şarapovei şi-au găsit antidotul în apărarea lui Halep. Şarapova s-a impus cu 6-4, 6-7 (5/7), 6-4, dar a avut nevoie de peste trei ore pentru a o învinge pe Halep”, a precizat B/R.

Chiar dacă multe jucătoare ar fi suferit în urma unei asemenea înfrângeri, Halep şi-a revenit reuşind să atingă faza semifinalelor la Wimbledon, iar la finalul anului finala la Turneul Campionilor. „Înfrângerea ar fi dărâmat majoritatea jucătorilor, dar nu şi pe Halep, care şi-a revenit şi a ajuns în semifinale la Wimbledon. Ea şi-a păstrat cel mai bun tenis pentru finalul anului. Halep a dominat-o pe Serena Williams în faza grupelor la Turneul Campioanelor, câştigând cu 6-0, 6-2. Serena a câştigat rejucarea din finală, dar Halep şi-a întărit statutul la turneu ca o pretendentă în 2015″, a subliniat Bleacher Report.

Jocul Simonei Halep este comparat de sursa citată cu cel al danezei Caroline Wozniacki. „Românca de 23 de ani joacă un tenis similar cu al danezei Caroline Wozniacki. Ea se simte bine când loveşte pe contre, folosind viteza ei stelară şi loviturile puternice pentru a le doborî pe celelalte sportive. Precum Wozniacki, pe Halep o împiedică pasivitatea uneori. Împotriva maşinăriilor ofensive precum Şarapova, ea se luptă să preia controlul asupra punctelor şi lasă rezultatul meciurilor în mâinile adversarelor”, şi-a explicat motivaea B/R.

În final, Bleacher Report consideră că Halep va putea câştiga multe turnee de Grand Slam dacă va continua să joace la fel de agresiv ca în partida cu Serena Williams, din faza grupelor de la Turneul Campioanelor de la Singapore. „Halep a început să profite de ocaziile de pe teren în timp ce anul trecea, o strategie care a dat roade în victoria contra Serenei. Odată ce va deveni mai confortabilă în postura de «agresor», jocul îi va permite lui Halep să câştige multe titluri de Grand Slam”, a concluzionat site-ul american, deţinut de Time Warner.

Share