Scandal în Italia: Luis Suarez este acuzat că a luat examenul de limbă italiană printr-o înșelătorie

Scandal în Italia: Luis Suarez este acuzat că a luat examenul de limbă italiană printr-o înșelătorie

Luis Suarez (33 de ani) a trecut cu brio testul de limbă italiană, condiție obligatorie pentru obținerea pașaportului italian, însă o investigație a autorităților din Peninsulă a scos la iveală faptul că uruguayanul s-a folosit de o înșelătorie pentru acest lucru.

Atacantul Barcelonei a obținut pe 17 septembrie, la Perugia, certificatul de nivel B1 de cunoaștere a limbii italiene. Suarez a susținut acest test în vederea obținerii cetățeniei italiene, necesară pentru un eventual transfer la Juventus. Autoritățile din Peninsulă au demarat o investigație și au descoperit că „Pistolero” a comis o înșelăciune pentru a trece examenul, relatează Digisport.ro.

Mai exact, Luis Suarez ar fi știut dinaintea testului atât subiectele, cât și punctajul pe care-l va obține. Universitatea din Perugia este una dintre puținele instituții în care un străin poate susține examenul de limbă italiană. În plus, examinarea a ținut doar 30 de minute, în condițiile în care, în mod normal, durează aproximativ două ore.

Într-una dintre interceptările telefonice, puse la dispoziție de autoritățile italiene, doi presupuși complici ai lui Suarez discută despre examenul acestuia: „-I-am dat simularea examenului”, „-Și ce nivel ar trebui să treacă băiatul acesta…B1?”, „-Nu ar trebui, va trece, pentru că nu-i poți sufla 10 milioane pe an pentru că nu are B1”.

„Din activitățile de investigație s-a constatat că temele abordate la examen au fost convenite anterior cu candidatul și că scorul a fost atribuit chiar înainte de efectuarea testului, în ciuda faptului că a reieșit, în timpul lecțiilor la distanță susținute de profesori universitari, o cunoaștere elementară a limbii italiene”, este ceea ce se afirmă într-o notă a procurorului de caz.

Doina Secrieru

Share