Rooney a jucat ultimul său meci pentru naţionala Angliei

Rooney a jucat ultimul său meci pentru naţionala Angliei

Wayne Rooney a jucat ultimul său meci pentru naţionala Angliei, care a învins cu 3-0 SUA, ieri seară, pe Wembley.

Fostul atacant al lui Everton şi Manchester United, care evoluează în prezent în MLS, la DC United, a intrat pe teren în minutul 57. Golurile Angliei au fost marcate de Jesse Lingard (25), Trent Alexander-Arnold (27) şi Callum Wilson (77).

Rooney (33 de ani) este cel mai bun marcator din istoria naţionalei engleze, cu 53 de goluri marcate în 120 de partide. A participat la trei Cupei Mondiale şi la trei Campionate Europene cu naţionala Albionului.

„M-am bucurat să fiu alături de aceşti tineri jucători, să-i văd cum lucrează şi cred că au un viitor promiţător. Este cel mai frumos mod de a-mi încheia cariera internaţională şi le-am mulţumit personal celor din federaţie, selecţionerului Gareth Southgate şi jucătorilor pentru ocazia pe care mi-au oferit-o. Din păcate, nu am reuşit să marchez, însă îmi voi aduce aminte mult timp de această seară”, a declarat Rooney, relatează digisport.ro.

Decizia de a-l rechema la lotul naţional pe fostul star al lui Manchester United a fost criticată de presa engleză, care a considerat că federaţia s-a folosit de imaginea lui Rooney pentru a spori interesul faţă de amicalul cu Statele Unite ale Americii, însă selecţionerul Gareth Southgate a negat acest lucru.

Mihaela Rotari

Share