RESTRICȚII la Chişinău în contextul alegerilor prezidenţiale din România

Întrunirile, iarmaroace, acţiunile electorale şi mitingurile vor fi interzise lângă cele patru secţii de votare deschise la Chişinău pentru alegerile prezidenţiale din România. Printr-o dispoziţie a primarului general, Dorin Chirtoacă, în data de 2 noiembrie, se declară închis temporar accesul publicului la o distanţă de 500 de metri de secţiile de votare, cu excepţia cetăţenilor români care vor participa la votare.

Restricţiile vor fi aplicate de la ora 07.00 până la ora 21.00. Inspectoratul General al Poliţiei va asigura ordinea publică şi va comunica despre această interdicţie persoanelor fizice şi juridice care au intenţia de a desfăşura întruniri în imediata apropiere a secţiilor de votate.

Dispoziţia a fost emisă ca urmare a demersurilor Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Inspectoratului General al Poliţiei, în contextul desfăşurării alegerilor prezidenţiale din România.

În total, în Republica Moldova vor fi deschise 21 de secţii de votare. La Chişinău, o secţie de votare va fi deschisă în sediul Ambasadei României din strada Bucureşti, 66/1; două secţii – în incinta Consulatului României din str. Gr. Ureche, 2 şi încă una – la Institutul Cultural Român din str. Vlaicu Pârcălab, 43.

sursa: IPN

Share