Real Madrid, primul în TOPUL cluburilor care recrutează tinere talente

Real Madrid, primul în TOPUL cluburilor care recrutează tinere talente

Real Madrid este clubul care recrutează cei mai tineri jucători din rândul echipelor din cele cinci mari campionate europene de fotbal, conform Observatorului pentru fotbal (CIES), citat de L’Equipe.

După cum a anunţat CIES, 22,2 ani este media de vârstă a jucătorilor achiziţionaţi de Real Madrid în efectivul său actual. În ultimele sezoane, madrilenii i-au transferat pe Luka Jovic (21 ani), Eder Militao (21 ani), Rodrygo (18 ani), Alvaro Odriozola (22 ani) sau Vinicius Junior (18 ani).

Karim Benzema, unul dintre cei mai vechi jucători din efectivul madrilen, avea 21 de ani când a semnat cu clubul spaniol în 2009. Observatorul fotbalului precizează că nu a contabilizat şi jucătorii proveniţi de la centrul de formare, ci doar elementele provenite de la alte cluburi, relatează Digisport.ro

Real Madrid devansează cluburile RB Leipzig (22,3 ani), în ciuda politicii sale orientate către tinerele talente precum Dayot Upamecano sau Dani Olmo, OGC Nice (22,5 ani), RB Salzburg (22,6) şi Reims (22,8 ani).

Totodată, conform CIES, Montpellier este echipa din Ligue 1 cel mai puţin focalizată pe transferul tinerelor talente (medie 26,1 ani), dar la distanţă de clubul turc Genclerbirligi, care a achiziţionat jucătorii cei mai vârstnici (medie de 29 de ani).

Doina Secrieru

Share