Rasismul lovește din nou. Pedeapsa uriașă primită de un fan de la Manchester City, după ce și-a insultat propriul jucător

Rasismul lovește din nou. Pedeapsa uriașă primită de un fan de la Manchester City, după ce și-a insultat propriul jucător

Un fan al lui Manchester City a primit o pedeapsă dură pentru comportament rasist la adresa lui Raheem Sterling, jucătorul propriei sale echipe. Potrivit Sky Sports, Ian Baldry (58 de ani), un suporter care locuiește în Bradford, a primit 5 ani interdicție pe stadion și 200 de ore de muncă în folosul comunității, după jignirile aduse mijlocașului ofensiv.

Baldry a primit pedeapsa după ce a recunoscut că a folosit un limbaj rasist în timp ce se bucura la golul lui Sterling din meciul cu Bournemouth, în decembrie 2018, relatează digisport.ro.

Totodată, suporterul le-a spus magistraților că a fost pur și simplu surescitat, dar că regretă folosirea limbajului de la acea vreme.

Cu toate că Sterling a spus că el nu a auzit jignirile rasiale, Tribunalul susține că mai mulți suporteri au auzit clar ceea ce s-a întâmplat.

Sterling joacă la Manchester City din iulie 2015, când a fost transferat de la Liverpool pentru 63,7 milioane de euro. Englezul mai are contract cu „cetățenii” până pe 30 iunie 2023.

În acest moment, Raheem Sterling e cotat la 160 de milioane de euro de publicația de specialitate Transfermarkt.

Mihaela Rotari

Share