PNL Diaspora propune soluții pentru întoarcerea acasă a românilor

PNL Diaspora propune soluții pentru întoarcerea acasă a românilor

PNL Diaspora se angajează în faţa românilor din Diaspora ca, atunci când va ajunge la guvernare, să vină cu soluţii concrete pentru ei, astfel încât să considere întoarcerea acasă drept o soluţie viabilă.

În acest sens, vom crea un cadru propice accederii în câmpul muncii a celor care aleg să revină în România, precum şi nişte condiţii avantajoase atât pentru cei care se întorc din străinătate şi doresc să se angajeze, cât şi pentru angajatori.

Facilităţile la angajare pentru cei proaspăt întorşi acasă pot fi garantate printr-un partenriat public-privat, în care angajatorul va beneficia din partea statului fie de subvenţionări ale taxelor, fie chiar de scutirea lor integrală. Aceste facilităţi se vor acorda în condiţiile în care cei care angajatul optează pentru a-şi continua acivitatea avută pe perioada locuită în străinătate şi prezintă documente doveditoare. În acest fel, considerăm că se poate realiza şi un schimb de aşa-zise bune practici între angajat şi angajator, deoarece mulţi dintre cei plecaţi din ţară deja dispun de o bogată experienţă în domeniile în care activează.

„Această idee ne-a venit atunci când am luat act de ultima trăznaie administrativă a guvernului Ponta care, chiar prin vocea prim-ministrului, şi-a manifestat intenţia de introduce o taxă pentru românii din diaspora. Făcând abstracţie de penibilul unei astfel de intenţii, Partidul Național Liberal gândește de multă vreme o serie de soluţii”, a declarat Victor Ionescu, copreşedinte al PNL Diaspora.

 

Share