Penelope Cruz, desemnată cea mai sexi femeie în viaţă

Penelope Cruz, desemnată cea mai sexi femeie în viaţă

Actriţa spaniolă Penelope Cruz a fost numită cea mai sexi femeie în viaţă de catre revista Esquire şi apare într-un pictorial în numarul din noiembrie al publicaţiei. Nominalizarea este cu atât mai remarcabilă cu cât Penelope Cruz are 40 de ani şi este mama a doi copii. Titlul de cea mai sexi femeie în viaţă a fost acordat anul trecut actriţei americane Scarlett Johansson, care l-a obţinut, de altfel, de doua ori. Cruz este a unsprezecea femeie care a obţinut acest titlu, printre celelalte vedete feminine apreciate de editorii publicaţiei dedicate bărbaţilor numarându-se Angelina Jolie, Halle Berry, Rihanna şi Charlize Theron.

Actriţa spaniolă apare pe coperta numarului pentru noiembrie al revistei şi într-un pictorial publicat alături de un interviu în care vedeta vorbeşte despre atracţia sa pentru actorie, care a fost foarte puternică în adolescenţă. Penelope este cunoscută ca fiind muza regizorului spaniol Pedro Almodovar. Ea a devenit celebră odată cu rolul din filmul „Todo sobre mi madre”, pe care mentorul său l-a lansat în 1999. A fost nominalizată la premiile Oscar în 2007, pentru rolul din „Volver”, tot sub semnătura lui Almodovar, dar şi în 2010, pentru interpretarea din musicalul „Nine”.

Printre filmele în care a mai jucat Penelope Cruz se numară „Belle Epoque” (1992), „Deschide ochii” (1997), „Femeia mereu deasupra” (2000), „Vanilla Sky” (2001) si „Nu te mişca” (2004). Este prima actriţă spaniolă recompensată cu premiul Oscar pentru interpretare (2009, „Vicky Cristina Barcelona”) şi prima actriţă spaniolă care a primit o stea pe Bulevardul Gloriei – Walk of Fame – din Hollywood. Penelope Cruz este căsătorită din 2010 cu actorul spaniol Javier Bardem, cu care are doi copii.

sursa: ro.celebrity.yahoo.com

Share