Pe Lacul Bâlea din România se va organiza un meci de fotbal

Pe Lacul Bâlea din România se va organiza un meci de fotbal

Pentru prima dată în judeţul Sibiu – pe Lacul Bâlea, Munţii Făgăraş din România se va organiza la 23 martie o cupă de fotbal pe gheaţă.

Înscrierile se pot face până în 18 martie, când se va face selecţia echipelor masculine, feminine şi mixte.

„În faza finală a campaniei, două echipe de fotbal din România vor juca, în premieră naţională, un meci de fotbal pe lacul Bâlea. Arbitrajul partidei de pe gheaţa lacului va fi asigurat chiar de Helmuth Duckadam, fostul mare jucător al echipei Steaua Bucureşti, câştigătoarea Cupei Campionilor Europeni în anul 1986. Până la data de 18 martie, echipele de fotbal din România se pot înscrie în competiţie, organizatorii urmând să aleagă, pe 19 martie, şase echipe participante la preliminarii. Pentru înscrierea în competiţie se vor trimite solicitările echipelor de fotbal la adresa de e-mail Helmuth.Duckadam@hotelofice.ro. Se pot înscrie echipe masculine, feminine şi mixte”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor competiţiei, relatează agerpres.ro.

Echipele selectate vor fi invitate la Avrig, unde, în zilele de 21 şi 22 martie, vor disputa primele faze eliminatorii ale competiţiei. Cele mai bune două echipe vor urca la Bâlea Lac, în inima Masivului Făgăraş, pentru disputarea finalei galei, sâmbătă, 23 martie, chiar pe Lacul Bâlea.

Lacul Bâlea este un lac glaciar, aflat la altitudinea de 2.034 metri în Munţii Făgăraş. Organizatorii competiţiei de fotbal spun că gheaţa este suficient de groasă pentru a fi transformată în „teren” de fotbal. Astăzi stratul de zăpadă din zona turistică, Bâlea Lac, măsoară 2,4 metri.

Mihaela Rotari 

Share