O companie aviatică din Federația Rusă își stopează activitatea

O companie aviatică din Federația Rusă își stopează activitatea

Compania aviatică poziționată pe locul doi în Rusia după volumul transportat, „Transaero”, a cerut ajutor statului și creditorilor, avertizând că, în cazul unui refuz, compania ar putea stopa călătoriile avia chiar și până la Anul Nou, scrie ziarulnational.md.

„Transaero” are datorii în sumă de 2,5 miliarde de ruble (circa 42 milioane de dolari) către „Rosneft” și aproape 2 miliarde de ruble (33,5 milioane de dolari) către „Gazprom Aero”. Surse guvernamentale au declarat agenției ruse că autoritățile fac tot ce le stă în puteri pentru a evita o stopare a zborurilor și au subliniat importanța companiei pentru industria rusească. Totuși, funcționarul a evitat să precizeze sub ce formă va fi acordat ajutorul.

Menționăm că „Transaero” nu este prima companie care solicită ajutorul Executivului rus, anterior și „Rosneft” și „Lukoil” cerând sume semnificative de bani pentru a fi salvate. Autoritățile ruse și experții internaționali vorbesc despre o recesiune ecomică iminentă în Rusia din cauza sancțiunilor occidentale și ieftinirea petrolului, iar marile companii exportatoare vor fi cel mai puternic lovite de acest „război”.

Compania aviatică rusească are oficii de vânzări și în R. Moldova, două fiind identificate în capitală.

Doina Secrieru

Share