Niciun portar n-a mai reușit asta în acest sezon. Ciprian Tătărușanu, în echipa ideală, la primul meci jucat în campionat

Niciun portar n-a mai reușit asta în acest sezon. Ciprian Tătărușanu, în echipa ideală, la primul meci jucat în campionat

Performanță de excepție pentru Ciprian Tătărușanu. La primul meci din Ligue 1 în care a fost folosit, cel cu Toulouse (scor 3-0), portarul român de la Lyon a fost ales în echipa etapei, potrivit L’Equipe.

Tătărușanu a primit cea mai mare notă pentru un portar în acest sezon, până acum, 6, așa că a prins cel mai bun 11 al etapei a 21-a din Ligue 1, comunică digisport.ro.

Publicația citată susține că „Tătărușanu nu a fost excepțional, dar, pentru prima dată în acest sezon, niciun portar n-a trecut de nota 6”.

aD0xYzMyNGE1YmExN2I0MzFiNmNjZTQ0OTg1NzQzYzMxZQ==.thumb

Tărărușanu a ajuns la Lyon în vara anului 2019, ferm convins că va fi titular. De altfel, el a și spus, la momentul semnării contractului, că i s-a garantat locul de titular, însă se pare că declarația sa i-a înfuriat pe lyonezi.

Cu toate că nu a jucat până acum în Ligue 1, în acest sezon, portarul român a evoluat în Cupa Ligii, însă în cele două meciuri pe care le-a prins a avut prestații foarte bune.

Ultima dată s-a întâmplat la semifinala cu Lille, când a contribuit decisiv la calificarea echipei sale în finală. După cele 90 de minute, scorul a fost 2-2. Tătărușanu a apărat primul penalty, din seria lovitturilor de departajare, executat de Bamba, astfel că lyonezii s-au impus cu 4-3, după ce Sanches a ratat și el ținta.

1,5 milioane de euro este cota actuală de piață a lui Tătărușanu, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt. 30 iunie 2022 este data până la care Tătărușanu mai are contract cu Lyon.

Doina Secrieru

Share