Lionel Messi, un nou record istoric! Starul Barcelonei a câștigat al șaptelea titlu de golgheter în La Liga

Lionel Messi, un nou record istoric! Starul Barcelonei a câștigat al șaptelea titlu de golgheter în La Liga

Lionel Messi a câștigat titlul de golgheter în actualul sezon al La Liga, reușind să obțină premiul pentru a șaptea oară în carieră, record în istoria fotbalului spaniol. Cu 25 de reușite în cele 33 de meciuri jucate, Lionel Messi l-a depășit pe Karim Benzema, autor al 21 de goluri, în lupta pentru titlul de golgheter în La Liga.

Cu trofeul Pichichi, acordat pentru cel mai bun marcator din La Liga, obținut la finalul acestui sezon, Lionel Messi l-a depășit pe Telmo Zarra în ierarhia fotbaliștilor ce au câștigat cele mai multe astfel de distincții, fostul atacant al lui Bilbao având șase, comunică Digisport.ro.

De asemenea, tot în acest sezon, Lionel Messi a mai bifat un record impresionant, devenind primul fotbalist din istoria primei ligi din Spania care reușește 20 de goluri și 20 de pase decisive în aceeași stagiune.

Dacă din punct de vedere personal sezonul 2019 – 2020 a fost reușit pentru Messi, nu același lucru se poate spune, cel puțin deocamdată, pe plan colectiv. Barcelona a pierdut titlul în fața rivalei Real Madrid, dar poate compensa în Champions League.

Mihaela Rotari

Share