Kylian Mbappe a împlinit 20 de ani. Are un palmares incredibil până la această vârstă

Kylian Mbappe a împlinit 20 de ani. Are un palmares incredibil până la această vârstă

20 decembrie este ziua de naştere a unuia dintre cei mai talentaţi fotbalişti ai ultimilor ani, Kylian Mbappe. Atacantul lui Paris Saint Germain a împlinit 20 de ani, iar cifrele sale la această vârstă sunt senzaţionale.

Mbappe are deja 73 de goluri şi 48 de pase decisive în cele 150 de meciuri jucate pentru Monaco, PSGşi naţionala Franţei. Asta în condiţiile în care are o medie de 66,47 minute jucate pe meci, iar peste jumătate din partide (86) le-a jucat în bandă.

Kylian Mbappe are 27 de goluri şi 16 pase decisive în 60 de meciuri pentru Monaco, 36 de reuşite şi 25 de assist-uri pentru PSG, plus zece goluri şi şapte pase decisive în tricoul naţionalei Franţei. Mbappe are deja şase trofee la 20 de ani şi este deja campion mondial cu naţionala Franţei, performanţă realizată în vară în Rusia, unde a fost desemnat şi cel mai bun tânăr jucător al competiţiei, relatează digisport.ro.

Mai are un titlu european Under 19 cu Franţa, în 2016, titlul cu Monaco, în 2017, titlul, Cupa şi Cupa Ligii Franţei cu PSG, în 2018. Atacantul francez este deja al doilea cel mai scump fotbalist din istorie, după ce PSG i-a plătit lui Monaco 180 de milioane de euro pentru transfer.

Mihaela Rotari 

Share