Juventus Torino deschide o academie de fotbal la București

Juventus Torino deschide o academie de fotbal la București

Juventus Torino, unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din lume, va deschide o academie de fotbal în România, în iulie anul viitor.

Cu 56 de trofee naţionale şi 11 trofee internaţionale, echipa la care joacă în prezent Cristiano Ronaldova aduce în România „viziunea, antrenorii şi stilul de fotbal Juventus. Tinerii fotbalişti bianconeri vor avea ocazia să participe an de an, începând chiar din 2019, la Juventus Academy World Cup, campionatul mondial de fotbal al academiilor Juventus din toată lumea”.

La Juventus Academy Bucureşti pot fi înscrişi tineri fotbalişti cu vârste între 5 şi 12 ani. Ei vor participa la un program anual de pregătire în stilul Juve – identic cu cel aplicat la toţi jucătorii de la Juventus, de la cei mai mari până la cei mai mici.

Pregătirea are la bază o viziune care combină aspectele tehnice, mentale, emoţionale şi interpersonale. Micuţii fotbalişti sunt învăţaţi cum să păstreze posesia mingii, să îşi impună jocul şi să rămână calmi în orice situaţie. De asemenea, le sunt dezvoltate deopotrivă spiritul de echipă şi capacitatea de a lua decizii eficiente în condiţii de meci. Se lucrează la îmbunătăţirea vitezei de gândire şi la adaptarea scenariilor tactice şi tehnice la situaţii reale, care se schimbă permanent, relatează digisport.ro.

„Prin Academia de fotbal pe care o vom deschide la vară, în luna iulie 2019, ne dorim să punem o cărămidă importantă la temelia viitorului fotbalului din România”, a declarat organizatorul Juventus Academy Bucureşti, Luigino Pellegrini, fostul agent al marelui fotbalist Roberto Baggio.

Mihaela Rotari 

Share