Jurgen Klopp a dezvăluit cine este idolul lui ca antrenor: „Mi-a schimbat felul de a gândi, este un revoluționar!”

Jurgen Klopp a dezvăluit cine este idolul lui ca antrenor: „Mi-a schimbat felul de a gândi, este un revoluționar!”

Jurgen Klopp este unul din cei mai buni antrenori din lume, după ce a câștigat titluri cu Borussia Dortmund și Liverpool, dar și UEFA Champions League. Germanul a dezvăluit cine e antrenorul de la care a învățat cel mai mult în cariera sa. 

„Arrigo Sacchi este cel care a revoluționat modul în care concepem fotbalul. Este cel care a schimbat felul meu de a gândi și este un inovator al jocului. De exemplu, acum judecăm mărimea terenului altfel! Când eram jucător se folosea marcajul om la om, trebuia să-ți urmărești adversarul și la toaletă. Iar terenul mi se părea foarte mare.

Nimeni nu juca cu apărare avansată, era moda cu libero până când a apărut el. Ca jucător am vizionat 500 de video-uri cu meciurile lui AC Milan. Am remarcat cum ridica brațele Franco Baresi ca toată lumea să iasă la ofsaid.

A lansat tactica cu apărarea în zona unde este mingea, dar a avut și jucători fantastici precum Gullitt sau Marco van Basten.

Nu am învățat direct de la Sacchi, ci de la Wolfgang Frank, antrenorul meu de la Mainz, el m-a influențat enorm, era un om extraordinar,” a declarat Jurgen Klopp, relatează Digisport.ro.

Arrigo Sacch a fost cel care a creat marele Milan de la finalul anilor 80, perioadă în care a cucerit il scudetto, și de două ori la rând Liga Campionilor, prima oară în finala contra Stelei cu scorul de 4-0.

El a fost și selecționerul squadrei azzurra pe care a condus-o în finala Cupei Mondiale din 1994.

Doina Secrieru

Share