Iohannis, la plecarea din ţară: Anunţ despre o prioritate a mandatului său

Iohannis, la plecarea din ţară: Anunţ despre o prioritate a mandatului său

Preşedintele Klaus Iohannis pleacă marţi dimineaţa la Paris, în prima vizită bilaterală din mandatul său de preşedinte. Acesta a fost invitat de preşedintele Franţei, François Hollande. Cei doi vor avea un dejun de lucru, alături de prim-ministrul Franţei, ministrul de externe şi ministrul economiei, la Palatul Élysée. Iohannis se va întâlni şi cu preşedinţii celor două camere ale Parlamentului francez.

„Vreau să subliniez importanţa pe care ţara noastră o acordă consolidării parteneriatului strategic cu Franţa, un membru foarte important al UE cu care avem relaţii foarte bune. O prioritate a mandatului meu de preşedinte este consolidarea relaţiilor cu statele cu care avem parteneriate. Trebuie să arătăm ca România ce spune aia şi face. Avem relaţii româno-franceze care depăşesc cadrul unui parteneriat simplu. Vom discuta chestiuni legate de UE, de actualitate, cum ar fi combaterea terorismului şi situatia din Ucraina”, a declarat Klaus Iohannis, înainte de a urca în avion.

Joi, Klaus Iohannis va participa la prima reuniune informală a Consiliului European din mandatul său. Temele discutate vor fi lupta împotriva terorismului şi consolidarea uniunii economice şi monetare.

Sursa: stiripesurse.ro

Share